torsdag 9. mai 2013

Pai med bær og vaniljekrem

En sommerlig og deilig dessert 
- eller uten "forrett" :) 



Paien lager du sånn:
3dl mel
100g smør
1dl sukker
3ss vann
Bland alt til en smidig deig. Pakk inn i plast og la den hvile i kjøleskapet sånn 15-30min. Ta av litt av deigen til gitteret. Smør en paiform og trykk ut deigen i formen. Prikk med en gaffel. 
Forstek i 10 min på 200 grader. Avkjøl litt. 

Det som er igjen av deigen kan du trykke flatt (eller kjevle, så klart) og pakke inn i plast. Legg det i kjøleskapet til du skal bruke det, så er det lettere å få det til å henge sammen. 

Fyll det forstekte skallet med 
0,5l vaniljekrem
hell over ca 2dl blåbær og 1-2 pakker bringebær
Skjær resten av deigen til et passe gitter, og legg dette over
Stek i 15-20 min på 200 grader, til gitteret har fått litt farge

Pynt med jordbær og nyt livet!


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...