Fiskekaker kan være litt kjedelige..
Men ikke disse!
En skikkelig spicey variant med innslag av thaismak :)
Alle ingredisenene skal være kalde når du starter, rett fra kjøleskapet. Hvis de blir for varme vil farsen skille seg når du skal steke kakene. 1pk seifilet (5-600g). Tin fisken og skjær den i biter. Ha den i en foodprosessor og kjør den, og 1ts salt til en litt seig og klumpete farse. Ha i 1ts grønn curry-paste (eller 1ss rød curry-paste), 2ts pepper og 1 egg, og bland. (bruk thai-curry, ikke indisk). Spe med ca 2,5dl kokosmelk, til farsen blir passelig for å lage kaker. Riv skallet på 2 lime, og bland det inn. Ha i 10-12 sukkererter, kuttet i små biter.
Ha litt olje på hendene og form kakene til ønsket størrelse. Stek i panne i en blanding av olje og smør. Ha de i en ildfast form i ovnen på ca 140 grader i noen minutter etter steking.
Server med sweet chili saus, ris og wok-grønnsaker
Det så jammen godt ut;) Ble sulten jeg nå, hihi.
SvarSlettBli gjerne med på min giveaway på monogramservietter til jul;)
Ha en fin dag skjønne.
Klem fra Janne
Hmmm, de hørtes supergode ut=) Tenk at det er så enkelt å lage selv, så kjøper man likevel kjedelige på butikken!!! Disse skal jeg jammen prøve en dag. Tusen takk for at du deler oppskrift. Vibeke
SvarSlettSer heilt nydelige ut, får vann i munn:) elsker Thailandsk mat. Elsker også sterk mat;) ha ein fin kveld. Stor klem Ann Elin
SvarSlett