tirsdag 3. desember 2013

Fiskekaker med thailandsk vri

Fiskekaker kan være litt kjedelige..
Men ikke disse!
En skikkelig spicey variant med innslag av thaismak :) 


Alle ingredisenene skal være kalde når du starter, rett fra kjøleskapet. Hvis de blir for varme vil farsen skille seg når du skal steke kakene. 1pk seifilet (5-600g). Tin fisken og skjær den i biter. Ha den i en foodprosessor og kjør den, og 1ts salt til en litt seig og klumpete farse. Ha i 1ts grønn curry-paste (eller 1ss rød curry-paste), 2ts pepper og 1 egg, og bland. (bruk thai-curry, ikke indisk). Spe med ca 2,5dl kokosmelk, til farsen blir passelig for å lage kaker. Riv skallet på 2 lime, og bland det inn. Ha i 10-12 sukkererter, kuttet i små biter. 
Ha litt olje på hendene og form kakene til ønsket størrelse. Stek i panne i en blanding av olje og smør. Ha de i en ildfast form i ovnen på ca 140 grader i noen minutter etter steking. 

Server med sweet chili saus, ris og wok-grønnsaker




post signature

3 kommentarer:

  1. Det så jammen godt ut;) Ble sulten jeg nå, hihi.
    Bli gjerne med på min giveaway på monogramservietter til jul;)
    Ha en fin dag skjønne.
    Klem fra Janne

    SvarSlett
  2. Hmmm, de hørtes supergode ut=) Tenk at det er så enkelt å lage selv, så kjøper man likevel kjedelige på butikken!!! Disse skal jeg jammen prøve en dag. Tusen takk for at du deler oppskrift. Vibeke

    SvarSlett
  3. Ser heilt nydelige ut, får vann i munn:) elsker Thailandsk mat. Elsker også sterk mat;) ha ein fin kveld. Stor klem Ann Elin

    SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...