onsdag 30. januar 2013

Marianne-parfait

Da vi var i Sverige for et par helger siden fikk vi polkagrisparfait til dessert - har du hørt om det før? Det hadde ikke jeg, men det var veldig godt! Litt annerledes, og friskt med knuste drops i :) 
Litt nettsurfing senere har jeg funnet noen oppskrifter, alle fra Sverige. Så da tipper jeg det er, som polkagrisene, en svensk oppfinnelse? 


 Dette ville jeg prøve til venninnemiddag på lørdag!
Klarte desverre ikke å finne polkagriser, så jeg fant Mariannedrops i stedet. 
De ligner jo litt på smak.


Parfait betyr direkte oversatt perfekt
Ikke værst navn på en dessert, eller?

Her er oppskriften jeg brukte:
120 g Mariannedrops (1 liten pose jeg fant på Nille). Ha dropsene i en pose og knus dem. Lurt å ha posen på et brett fks, det drysser litt gjennom. 
Jeg knuste med hammer :)
2 egg og 0,5dl sukker vispes luftig. Bland så i dropsene
3dl fløte piskes til krem. Bland så forsiktig inn i resten. 


Hell røren i en passende bolle og frys i et par timer
Serveres med sjokoladesaus!  






post signature








3 kommentarer:

  1. Hei :o) Det hørtes skikkelig godt ut! :o) Jeg har heller ikke hørt om denne typen parfait, jeg tror jammen meg jeg skal prøve den. Ha en fin kveld! Klem fra Nina

    SvarSlett
  2. Mm, det hørtes himmelsk ut:):) må noteres ned og prøves ut;-) en fin kveld videre til deg:-)
    Klem

    SvarSlett
  3. dette skal iallefall jeg prøve!!! naaaam!!!!

    SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...