søndag 1. juli 2012

Trapp til huset

Vi har kjøpt et nøkkelferdig hus, men velger (som de fleste?) å bytte ut en del av det som er standard. Fks en trapp i furu... nei takk! Helt kræsj med resten! Trappa er synlig fra gangen og stua, og kommer jo (så klart) til å bli brukt mye, så vi ville legge litt penger i at den skulle bli finere. Etter å ha kikket på massevis av bilder og lest meninger om åpne og lukkede trinn, hvite rekkverk eller ikke, type trinn og blitt lettere forvirret opptil flere ganger, klarte vi til slutt å bestemme oss :)

For å kunne bruke rommet under trappa til oppbevaring, valgte vi lukkede trinn nederst. For å slippe inn mest mulig lys fra vinduet i trappa, har vi valgt åpne trinn i øvre del. Trinnene skal være hvit ask, som parketten, resten skal være hvitt.

 Bilde fra Tarraldsen.no.
(Bare et eksempelbilde, vi skal ikke ha skapet under trappa, og litt annet nederst og gelenderet blir en  enklere variant)


Som med andre ting vi har endret, har vi valgt å holde oss til leverandøren som "følger med huset". For trappa var det Tarraldsen Trevare, med hovedkontor i Treungen, og butikk i Skien. Litt for langt å kjøre begge deler, så alt er bestilt via tegninger og forklaringer på mail. I tillegg har vi sendt inn en liten prøve av parketten for å få trinnene likest mulig. Så håper vi det blir som vi ønsker!


post signature

2 kommentarer:

  1. Det ser veldig fint ut! Holder på å male rekkverket i trappa vår hvitt, og har en plan om å legge parket på trinnene og mellomplata etter hvert.. Har også et ønske om å lukke trinnene nede og litt av øverste del for å lage bod under :)

    SvarSlett
  2. Å, det blir nok fint!
    Vi har trapp i furu, vi valgte det fordi ungene var små da vi bygde, men den skal definitivt pusses opp, ja:o)

    Heleneklem

    SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...