Hender det at du blir lei av brødskiver? Det gjør jeg!
Har vært inne i en sånn periode nå, og da finner jeg ofte nye oppskrifter å prøve ut. Siste to ukene har jeg fått litt dilla på å lage grove muffins med ost og skinke. Perfekt som kveldmat og som niste!
Har tenkt at de kan være greie å ha i frysa, men det er aldri noen igjen...
Inne hos momsemat fant jeg en oppskrift jeg har brukt som "base".
Jeg har brukt forskjellig type skinke; vanlig, kalkun med vårløk, kalkun m krydder. Det gir ganske forskjellig smak på muffinsene, og er det noe jeg liker så er det variasjon :)
Har også hatt i soltørket tomat.
Har også prøvd meg på litt forskjellig meltyper og mengde av hver.
Har vært inne i en sånn periode nå, og da finner jeg ofte nye oppskrifter å prøve ut. Siste to ukene har jeg fått litt dilla på å lage grove muffins med ost og skinke. Perfekt som kveldmat og som niste!
Har tenkt at de kan være greie å ha i frysa, men det er aldri noen igjen...
Inne hos momsemat fant jeg en oppskrift jeg har brukt som "base".
Jeg har brukt forskjellig type skinke; vanlig, kalkun med vårløk, kalkun m krydder. Det gir ganske forskjellig smak på muffinsene, og er det noe jeg liker så er det variasjon :)
Har også hatt i soltørket tomat.
Har også prøvd meg på litt forskjellig meltyper og mengde av hver.
I dag prøvde jeg meg på en variant uten hvitløkspulver, skinke og ost, og hadde heller i rosiner. Delt i to med syltetøy smakte det kjempegodt!
Oppskriften jeg bruker, gir 8-10 stk:
1dl havregryn
2dl grovt sammalt rug/sammalt spelt
2dl hvetemel/fin spelt
2ts basilikum
2ts hvitløkspulver
litt salt
2,5 ts bakepulver
1 egg
2,5dl melk
0,5dl rapsolje
100g revet ost
100g påleggskinke i småbiter
Bland alt det tørre. Visp egg og melk inn i oljen. Bland så alt. Tilsett ost og skinke til slutt. Hvis du bruker speltmel, ha i 1ss appelsinjus (for å få de luftigere)
Ha en stor spiseskje røre i hver form, og stek på 225 grader i ca 15 min
Det er lurt å bruke silikonformer eller muffinsbrett, de brenner seg lett i papirformer.
(jeg fant 12 former på europris til en grei pris)
Matmuffins er genialt. Har bakt det tidligere, og var stor stas for datteren min med "muffins" til niste i barnehagen. På tide å lage igjen nå, kjekt å ha et lite lager til piknik og strandturer om sommeren.
SvarSlettKoselig du ville bli med på min give away.
La meg til som følger hos deg, koselig blogg!
Ha en flott kveld!
-Tonje Merethe
Oi, det ser kjempe godt ut!
SvarSlettTror nesten jeg må prøve å lage sånne en dag :)
Tusen takk for koselig hilsen hos meg ♥
Fortsatt god tirsdagskveld og en fin onsdag ønskes til deg i morgen!
Så deilig! Disse må jeg prøve :)
SvarSlett