Duften av gjærbakst... mmmmm
For litt siden fikk jeg servert disse utrolig smakfulle rundstykkene,
og måtte så klart teste oppskriften
og lage et lite lager til frysa :)
Kan anbefales!
Til ca 18 stk:
250g grovt speltmel
250g fint speltmel
1/2 pk tørrgjær
100 g hasselnøtter - hakkes
5 tørkede aprikoser - klippes i små biter
75 g rosiner
1dl havrekli
6 dl lunkent vann
1ss rapsolje
evt 1ss sirup eller honning
Rør alt sammen; det skal være en løs røre.
Lag 9 boller med spiseskje på et brett med bakepapir - de flyter utover
La heve 1 time, og stek så på 225 grader i ca 20 min
Kan spises som de er,
eller fks med litt brunost på
Kanskje de kan bli med deg på strandtur?
Eller skape litt innekos hvis sommeren ikke helt har skjønt det der du er?
Ha en flott ny juliuke!
Gjærbakst er så godt og heilt klart det beste som er heimelaga,nam:)ferske rundstykker med brunost og syltetøy og et glass iskald melk,nam❤
SvarSlettNyt sommeren!
Klem klem
Mmm, takk for oppskrift. De så skikkelig gode ut:::)
SvarSlett