lørdag 23. juni 2012

Sommerlektyre

En ting som er koselig i ferier er at det blir mer tid til å lese bøker.
Uansett om været er vått eller varmt.
Akkurat nå har jeg plukket ut en bok fra bokhylla som jeg også leste i fjor (eller var det i forfjor?); Øya, av Victoria Hislop


En flott bok første gang jeg leste den, og jeg liker den minst like godt denne gangen :)
Den handler om en jente, Alexis,  som kommer til Kreta med ønske om å få vite mer om morens bakgrunn. I den lille landsbyen hvor moren vokste opp, treffer hun en dame som har bodd der hele livet og som kjente moren godt. Fra henne får Alexis historien om morens familie, om landsbyen og om samfunnet på den spesielle øya Spinalonga som ligger rett utenfor. Spinalonga var Hellas' største leprakoloni fra 1903 til 1957.

Etter at jeg leste boka har jeg fått med meg at Spinalonga er et faktisk sted, og det gjør historien spennede og fascinerende på en annen måte denne gangen. Hvis jeg kommer meg til Kreta en gang, vil jeg prøve å få til et besøk dit!

Hva leser du i sommer?

post signature

2 kommentarer:

 1. Har akkurat lest ut den boka. Synes den er fantastisk fin! Og jeg har fått et stort ønske om å komme meg til Kreta, og ikke minst ut og se på øya Spinalonga.

  Nå har jeg akkurat begynt på Senora Peregrino av Cecilia Samartin. Har lest Drømmehjertet og Senor Peregrino av samme forfatter så langt, og elsker de bøkene!

  SvarSlett
 2. Hei søte deg,
  den boken har jeg ikke lest... kanskje jeg rett og slett skal :)

  Fin lørdagskveld,
  her har vi fyllt kylling, rotmospuré og spinat på menyen - mannen og jeg skal virkelig kose oss ikveld.

  Stor klem & mange fine tanker.

  SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...