Da vår lille jente skulle begynne å spise brød ble det veeeeldig mye smuler utover alt,
og lite inn i munnen hennes
Da fant jeg ut at Polarbrød var mye bedre å starte med;
mykt og godt, og lettere å holde,
selv med pålegg inni ble det mindre gris.
Jeg liker også godt å lage grove varianter av ting,
for å få mer næring i maten.
Og som vanlig baker jeg med spelt.
Som så ofte når jeg leter etter oppskrifter,
havnet jeg på Trines matblogg :)
Men oppskriften hennes var med melk,
og i starten skal ikke de små ha kumelk,
så da måtte det litt modifisering til:
150g havregryn finmales i foodprosessor
500g grovt speltmel (eller annet grovt mel)
300g fint speltmel (eller annet fint mel)
1/2 pose tørrgjær
1ts sukker
et dryss salt
6 1/2 dl lunket vann
1dl nøytral matolje
Bland alt det tørre, og ha i væsken. Kjør på lav hastighet til alt er blandet, deretter middels hastighet. La maskinen gå ca 10 min totalt. Den skal være smidig og ikke for kompakt. La den heve ca 1 time.
Del deigen i 2, og hver av disse i 12 emner. Kjevle hvert emne runde, ca 1/2 cm høye. Prikk med strikkepinne e.l. og etterhev mens ovnen blir varm.
Stekes midt i ovnen i ca 10 min på 225 grader.
Avkjøl på rist under håndkle for at de skal holde seg myke
Perfekt å fryse og ta opp så mange du trenger.
De passer i brødristeren, så er de som ferske igjen på null komma svisj :)
Lag evt opp en hel boks med malte havregryn når du først er i gang, så går det raskere neste gang!
Vi brukte det også for å lage grøt til henne da det gikk mye av det
lage polarbrød selv?
SvarSlettså bra!:)
ungene her elsker de - og de kjøpes inn som "snop"
denne må jeg prøve (y)
Så veldig gode ut :)
SvarSlettDette må prøves :)
Hei. Laget disse i dag da jeg ikke hadde brød. Og de ble kjempe gode. Takk for susper oppskrift.
SvarSlettMvh
Ingvild