søndag 16. februar 2014

Kokebananer - Platanos

Smilet bredte seg i ansiktet mitt da jeg kom over kokebananer på en helt vanlig rema-butikk sist uke! De er ikke så kjent her i Norge, men jeg var så heldig å få bo et år i Dominikanske Republikk mens jeg gikk på videregående, og der spiste vi det nesten hver dag. Bananen kan sammenlignes med norsk potet i bruksområder. Den brukes som oftest når den er grønn, og må kokes før bruk. 

bilde fra frukt.no



Kokebananen heter platano på spansk, så jeg kaller den det. Ofte hadde vi den bare kokt ved siden av maten, men noen ganger fikk vi laget en mos som kaltes mangú. Noen ganger laget vi også tostados, som var banan kuttet i skiver og frityrstekt. Når bananen blir moden, når skallet er nesten svart, kan en lage deilig dessert av den. 


Oppskriften på mangú skal du få av meg i morgen! 



post signature

4 kommentarer:

  1. Spennende!
    Fin søndagskveld til deg! :)

    SvarSlett
  2. Åhh, det høres veldig spennende og godt ut=) Gleder meg til å se oppskrifta. Håper du har hatt ei fin helg=) Vibeke

    SvarSlett
  3. Oi, oi... tror jeg er trøtt!
    Klarte å lese KOBBERbananer i overskriften...
    Moderne bananer også nå da, tenkte jeg... hi-hi... :)

    Høres spennende ut!
    Har spist frityrstekt banan, men vet ikke hva slags... :)

    Fin søndag ♥

    SvarSlett
  4. Så spennende da:) ! Jeg er innom og ønsker deg en fin ny uke:) stor klem fra Ann Elin

    SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...