torsdag 18. september 2014

Grove speltrundstykker med müsli

Fikk lyst å lage rundstykker med en ny vri her, 
med müsli. Og de ble veldig gode, så da deler jeg gjerne oppskriften :) 


3,5dl lunkent vann
2ss olje
3ss lett creme fraîche/mager kesam/yoghurt naturell
250g fint speltmel
300g sammalt speltmel
100g havregryn
100g fruktmüsli
100g solsikkekjerner
3 tørkede aprikoser klippes i små biter (kan evt droppes hvis det er mye frukt i müslien du bruker)
1pk gjær
0,5ts salt
1ts sukker

Elt godt til deigen er passe fast, så du kan ta på den uten å bli full av deig.
 La den heve i 30-60 minutter
Rull deigen til en pølse og del i ca 16 like store biter, trill disse til rundstykker
La de etterheve mens ovnen blir varm. Lag noen snitt i overflaten før du setter inn brettet
Stek i ca 15 min på 220 grader

Så er det bare å nyte duften og smaken av fersk gjærbakst!


post signature

2 kommentarer:

  1. Mmm, de hørtes virkelig gode ut=) Gøy med en vri=) God helg. Vibeke

    SvarSlett
  2. Takk for at du deler- ser veldig gode ut :)

    Takk for koselige ord inne hos meg !

    God helg klem fra Monica

    SvarSlett

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...