mandag 4. mars 2013

Snurrer med spinat og fetaost

En grov variant av pizzasnurrer er disse godsakene med fyll av spinat og fetaost. Tar litt tid å lage, men er absolutt verdt det! Og så er de kjempegreie å ha i frysa :) 



Til ca 18 stk gjør du som dette: 
5dl vann, ca 40 grader
1 pose tørrgjær
1 dl olivenolje
2 egg
1 ts salt
2 ts oregano
ca 9dl fint mel ( hvete eller spelt fks)
ca 9 dl grovt mel (grov spelt eller grov hvete fks)

Bland alt det tørre først, og tilsett det våte etterpå. Elt til deigen er smidig og slipper bollen. La heve til dobbel størrelse



Fyll: 
1 løk
2 fedd hvitløk, finhakkes
200g fetaost (kjøpes i en firkant-blokk)
400g frossen og tint spinat (jeg bruker 1pose, obs den bruker lang tid på å tine, så legg den gjerne i kjøleskapet kvelden før)
2-3ss soltørket tomat
litt salt og pepper
litt olje til steking.

Press ut vannet av spinaten gjennom en sil eller klede. Fres løk og hvitløk blankt i oljen. Bland sammen spinat, soltørket tomat og løk og smuldret fetaost i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Kjevle ut deigen til en stor firkant og smør på fyllet. Rull sammen som kanelboller, og skjær ca 2cm tykke skiver som legges på brett med bakepapir. La etterheve.

Stek på 220grader i ca 15 min.
























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legger du igjen noen ord her blir jeg hoppende glad!
Ha en fin dag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...