fredag 21. februar 2014

God helg!

Med solskinn gjennom vinduet her ønsker jeg deg en strålende helg!


En skål fristende blåbær, et koselig blad og en helg med lite planer blir bra
etter en travel uke


Har du planer for helga?


post signature

mandag 17. februar 2014

Mangú av kokebanan

Som jeg skrev i går ble jeg kjempeglad da jeg fant kokebananer på butikken sist uke. Jeg har mange gode minner fra Dominikanske Republikk, og minner knyttet til mat er nok kjent for mange? 

En av favorittrettene mine derfra er mangú, en mos av kokebanan (platanos/plantain) 


Sånn lager du 2 porsjoner: 

2-3 grønne kokebananer skrelles, kuttes i 6-8 biter. Skallet er veldig hardt, så det kan være lurt å ha litt olje på hendene før du starter, så slipper du mye merker på hendene. Ikke alltid man får skrelt bananen uten kniv. Ha bitene i godt saltet vann, og kok i 25-30 minutter, til de er møre som kokt potet. 

Hell av vannet og mos bananene lett med en gaffel. Ha i 1ss melange og 1 liten ss olivenolje og 1/2 ts salt. Mos videre til det er blandet inn. Hell i 1/4 kopp KALDT vann og rør mosen luftig med gaffelen. Det er viktig at vannet er kaldt for at mosen ikke skal bli hard, spesielt hvis du sparer noen rester. 

Kutt opp litt rødløk i biter og surr til det blir gyldent i litt olivenolje. Ha løken over mosen rett før servering. 

I familien hvor jeg bodde hadde vi som oftest mangú sammen med speilegg, stekt hvit ost og stekt salami (av typen som kjøpes hel og skjæres i skiver). Her hadde jeg bare egg. 
Men Å så godt det smakte! 


Buen provecho!



post signature

søndag 16. februar 2014

Kokebananer - Platanos

Smilet bredte seg i ansiktet mitt da jeg kom over kokebananer på en helt vanlig rema-butikk sist uke! De er ikke så kjent her i Norge, men jeg var så heldig å få bo et år i Dominikanske Republikk mens jeg gikk på videregående, og der spiste vi det nesten hver dag. Bananen kan sammenlignes med norsk potet i bruksområder. Den brukes som oftest når den er grønn, og må kokes før bruk. 

bilde fra frukt.no



Kokebananen heter platano på spansk, så jeg kaller den det. Ofte hadde vi den bare kokt ved siden av maten, men noen ganger fikk vi laget en mos som kaltes mangú. Noen ganger laget vi også tostados, som var banan kuttet i skiver og frityrstekt. Når bananen blir moden, når skallet er nesten svart, kan en lage deilig dessert av den. 


Oppskriften på mangú skal du få av meg i morgen! 



post signature

søndag 9. februar 2014

Tulipaner :)


Ute regner snøen vekk
Kan det være vinteren for i år? 
Vi slapp hvertfall å måke i dag :) 


Nydelige tulipaner har kommet inn på spisestuebordet
sammen med den lille fuglen jeg er så glad i


De gir følelsen av at våren er på vei!


Håper du har en finfin dag!





post signature

onsdag 5. februar 2014

Vinterlig sjokoladekake

Min favoritt sjokoladekake med litt vinterlig pynt


Den forsvant fort denne gangen også!


Håper dagen din er flott :) 


post signature

lørdag 1. februar 2014

Tassen får frem smilet!


Første gang jeg så bilde av Tassen-tingene falt jeg pladask!
Min snille venninne visste godt om dette
og da hun kom over de i en butikk 
tok hun med to utrolig søte eggeglass til meg :) 




 Er jeg ikke heldig?!



Syns de er så søte at jeg må ha de i kjøkkenvinduet heller enn i skapet
når de ikke er i bruk


Håper du har en strålende fin helg!


post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...