Noe jeg lager alt for sjeldent, men som jo er utrolig godt, er pai
Har en veldig god oppskrift jeg har lyst å dele med deg som svinger innom her!
Bunn: 3 dl sammalt speltmel
1/2 dl rapsolje
1 1/2 dl mager kesam, 1%
Bland sammen og legg kaldt i plastikk i ca en halv time.
Trykk ut i paiform, prikk den godt med gaffel og forstek 10 min på 220 grader
Fyll med ønsket fyll, og stek 20-25 min på 220 grader
Denne gangen brukte jeg i fyllet:
5 egg
3ss melk
1 boks kalkunskinke
2 tomater i biter
noen broccolibuketter
2 ferske champignon
litt revet ost
krydder (fransk kryddermiks, chiliflak, pepper)
Jeg stekte skinken og soppen litt først.
Legg alle ingrediensene i det forstekte paiskallet, og hell over egg og melk m krydder og ost.
Kan nytes som den er, kald eller varm, eller gjerne med en liten salat ved siden av :)
Har du noe til overs, kan den fint fryses, eller være en god variant av niste.